1215
page-template-default,page,page-id-1215,page-child,parent-pageid-161,theme-stockholm,qode-social-login-1.1.2,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-1.0.6,woocommerce-no-js,select-theme-ver-5.1.5,menu-animation-underline-bottom,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
 

Onze ransels

Judy Blank ©Nikki van der Poel

Al onze ransels komen uit Japan en zijn bijna allemaal vintage. Ze zijn van hoogwaardige kwaliteit en in goede staat.

Elke tas is uniek en daarom is er slechts 1 exemplaar van elke ransel.

De ransels worden aangeboden zoals wij ze uit Japan hebben ontvangen. Soms met een accessoire zoals een ranselregenhoesje, een buzzer of een reflecterende hoes voor de veiligheid van het kind. Bij een aantal ransels zit zelfs een persoonlijk in het Japans geschreven (bedank)briefje van de vorige eigenaar of een klein presentje.

Elke ransel krijgt bij ons naast een artikelnummer ook een productnaam. Deze naam is soms ontleend aan de naam van het kind dat de ransel heeft gedragen, de plaats van herkomst, het merk of model van de rugtas of gewoon een door ons bedachte Japanse naam.

 

Voor wie?

In Japan worden de ransels door kinderen gedragen maar wij willen ze hier niet alleen voor kinderen in de markt zetten maar juist ook als een trendy tas voor volwassen mannen, vrouwen en genderneutrale mensen.
Het is een stevige rugtas die met een gewicht van gemiddeld 1 kg niet zwaar is.
Je kunt hem praktisch als tas dragen maar ook als een hip modeaccessoire.
Als camertas is hij vanwege ‘het koffertje’ aan de binnenkant ook ideaal, zolang hij past bij het formaat van je camera. En af en toe duikt de tas op als fiets- of motortas.
Lichaamslengte en postuur zijn natuurlijk wel van belang. Met een lengte tot 1.70 cm en een gemiddeld tot slank postuur past elke ransel probleemloos, zolang je niet al te veel dikke kledinglagen over elkaar heen draagt.
Ben je langer en breder in omvang, realiseer je dan dat de tas klein kan ogen en strak kan zitten als je hem op je rug draagt.
We hebben eventueel leren verlengstukjes waarmee de banden circa 20 cm. verlengd kunnen worden.

 

Ons assortiment

Omdat de meeste Japanse kinderen nog altijd de traditionele rode en zwarte ransels dragen, zijn deze kleuren bij ons ook in de meerderheid.

Maar we willen natuurlijk een grote kleurvariantie kunnen aanbieden en zijn daarom continue op zoek naar ransels die uniek in kleur en design zijn.

Ook willen we zoveel mogelijk verschillende merken en modellen in ons ranselaanbod. We hebben tassen van bijna alle bekende merken zoals Seiban, Mikihouse, Rarachan, Blauwe Blume in verschillende modellen en designs. Het merk en model staat, voor zover bij ons bekend, in de productomschrijving omschreven.

De meeste ransels zijn van Clarino kunstleer. Veel van de kunstleren ransels hebben een zacht rugpad  van runderleer. Ook de binnenkant van de banden zijn vaak van runderleer. We hebben ook een aantal ransels die helemaal van runderleer zijn. Het is niet altijd helemaal duidelijk om welk materiaal het gaat maar we proberen dit altijd zo goed mogelijk te omschrijven in de productomschrijving.

De moderne Japanse ransel heeft een automatisch (mechanisch) slotje, een zogenaamde autolock. Dit is een metalen slotje onderaan de tas dat automatisch sluit met behulp van een magneetje door op het slotje te drukken.

 

In de beschrijving staat duidelijk of de tas wel of geen automatisch slotje heeft. De meeste moderne ransels zijn geschikt om A4 documenten in te vervoeren. Ook dit staat omschreven bij de productomschrijving.

Categorieën

Om het zoeken wat eenvoudiger te maken, hebben we de ransels in vier categorieën onderverdeeld: Oud, Gebruikt, Zo Goed als Nieuw en Nieuw.

Oude ransels hebben duidelijke gebruikssporen en beschadigingen. Een enkele vertoont ook gebreken. Dit staat altijd duidelijk omschreven in de productomschrijving en is zo goed mogelijk in beeld gebracht op de foto’s van de desbetreffende tas.

De ransels in de categorie gebruikt zijn goed maar vertonen gebruikssporen die variëren van duidelijk zichtbaar tot licht zichtbaar. In tegenstelling tot de oude ransels hebben de gebruikte ransels geen gebreken.

Het merendeel van onze ransels vallen in de categorie Zo Goed als Nieuw. Deze tassen hebben nauwelijks gebruikssporen en zeker geen gebreken.

De nieuwe ransels zijn ongebruikt en nieuw. Vaak zitten ze in de originele verpakkingsdoos.

 

Prijzen

De nieuwprijs van een ransel in Japan ligt tussen de € 300 en € 700 en is o.a. afhankelijk van het merk, materiaal, het productieproces. Maar een ransel waar een hoger prijskaartje aanhangt is ook geen uitzondering.

De prijs van onze vintage ransels varieert uiteraard ook, afhankelijk van kwaliteit en staat.

De gemiddelde prijs in de categorie Oud is circa € 45,00.

In de categorie gebruikt is de gemiddelde prijs € 85,00.

Voor een tas die zo goed als nieuw is, betaal je bij ons gemiddeld € 110,00.

En ransels in nieuwstaat die niet gebruikt zijn, hebben bij ons op dit moment een gemiddelde prijs van circa € 160,00.

Onze prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten.

 

Newcomers

Wij zijn continue op zoek naar mooie vintage ransels in Japan en streven ernaar om drie keer per jaar een zending uit Japan te laten komen.

Zit de ransel die je graag zou willen hebben niet in ons assortiment, stuur ons dan een mailtje met je specifieke wensen t.a.v. kleur, design en prijsklasse. Wij proberen voor jou dan in Japan op zoek te gaan, mits je verzoek wel reeel is.

 

 

We are using cookies on our website

Please confirm, if you accept our tracking cookies. You can also decline the tracking, so you can continue to visit our website without any data sent to third party services.